Campagnes en Wijkaanpak

In 2019 voert het Nieuwe Wonen weer campagnes uit. Voor de gemeente Molenlanden is dit in Schelluinen, voor de gemeente Gorinchem in Laag-Dalem en voor gemeente Vijfheerenlanden in Leerdam-Centrum. De campagnes worden zijn gepland in de periode mei tot en met juli. Na de zomer volgen nieuwe campagnes onder andere in Vianen, Everdingen en Arkel. Bij deze campagnes krijgen bewoners van de wijken en dorpen een brief van de gemeente met een aanbod tot een gratis adviesgesprek door een wooncoach.

Het Nieuwe Wonen werkt ook samen met het Regionaal Energieloket, c.q. Greenhome.nl. In 2019 organiseert dit loket in de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden de Wijkaanpak. Dit is een specifieke aanpak om in een buurt met gelijksoortige woningen een voorbeeldwoning te selecteren. Die voorbeeldwoning wordt dan helemaal doorgerekend om naar 0 op de meter te gaan en staat ook model voor de naburige woningen. Al die bewoners worden vervolgens uitgenodigd voor een informatie avond en kunnen dan intekenen op een advies en aanpak voor de eigen woning. dit is ook te combineren met de voordelen van een gezamenlijke inkoop (groepsaankoop).

 Concreet gaat het in 2019 om: Wijdschil(Gorinchem), Bleskensgraaf (Molenlanden), Hoornaar (Molenlanden), Leerdam-Oost (Vijfheerenlanden) en Vianen (Vijfheerenlanden)