Nieuws

 • Informatiemarkt Sliedrecht

  Volgende week zijn we aanwezig op de informatiemarkt van het Rabobank event ‘Duurzaam wonen doe je zo’.

  Ken jij dit interessante event al?
  Het gaat over duurzaam wonen. Er zijn twee sprekers: de bekende tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en Reinier Schneider van GreenHome. Na hun presentaties volgt er een informatiemarkt, met bedrijven uit de regio die duurzame producten verkopen. Zo ook wij.

  Nieuwsgierig geworden? Hier check je het hele programma: www.doetochduurzaamweek.nl

  ‘Duurzaam wonen doe je zo’ is op dinsdag 8 oktober in Partycentrum De Lockhorst te Sliedrecht (Sportlaan 1) van 19.00 tot 22.30 uur.

  Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Kom je ook? Ga naar de aanmeldpagina en meld je aan!

 • Duurzaam Lexmond

  Gemeente Vijfheerenlanden start campagne voor duurzamer Lexmond.

  Gemeente Vijfheerenlanden stimuleert huiseigenaren van Lexmond om hun huis te verduurzamen. Het Nieuwe Wonen start op verzoek van de gemeente een huis-aan-huis campagne. Alle huiseigenaren krijgen een brief thuis. Je kunt je aanmelden voor een gratis keukentafelgesprek over de mogelijkheden om de woning energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler te maken.

  Nadat de brief is verspreid, geven medewerkers van Het Nieuwe Wonen zonodig meer uitleg.en komen daarvoor bij u aan de deur. Ook dan kunt u zich nog aanmelden voor het gratis adviesgesprek op maat. Het gesprek kan gaan over maatregelen, zoals isolatie, ventilatie, zonnepanelen en warmtepompen. Ook kunnen de wooncoaches u informeren over de nieuwe financiële regelingen die er soms zijn.

  Na aanmelding wordt het gesprek in overleg met de bewoner ingepland. Wie de brief en/of de medewerkers heeft gemist (of wel in Vijfheerenlanden, maar niet in Lexmond woont), kan zich nog aanmelden via info@hetnieuwewonen.org of via de projectleider Jan Theunissen 0345-254030.

 • Info-avond Leerdam

  Op 1 juli organiseert de Gemeente Vijfheerenlanden in Leerdam een speciale avond over duurzaamheid. Deze is met name bedoeld voor huiseigenaren uit Leerdam-Noord. De avond wordt gehouden in Het Oude Posthuys, Meent 54 en begint op 19.15 uur.

 • Gratis advies voor bewoners in Laag Dalem

  Inwoners van Gorinchem krijgen hulp van de gemeente om duurzamer te wonen. De campagne van Het Nieuwe Wonen is in volle gang.

  Woningeigenaren van huizen in de straten met een schrijversnaam, kregen onlangs een brief door de deur. Aangeboden is een gratis keukentafelgesprek over de mogelijkheden om de woning energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler te maken. Ook als je in een ander deel van Gorinchem woont, kun je contact opnemen met Het Nieuwe Wonen, want voor alle huiseigenaren zijn besparingen mogelijk en is het gesprek zinvol.

  Nadat de brief is verspreid, gaan medewerkers van Het Nieuwe Wonen huis-aan-huis om extra uitleg te geven en het gesprek nogmaals aan te bieden. De informatie gaat o.a. over de maatregelen die mogelijk zijn, zoals isolatie, ventilatie, zonnepanelen en warmtepompen.

  De gesprekken worden rond de vakantieperiode ingepland. Wie de brief en/of de medewerkers heeft gemist, kan zich nog aanmelden via info@hetnieuwewonen.org of via de projectleider Jan Theunissen 0345-254030. Meer informatie op de website:

  Tags: 
 • Campagne Schelluinen

  Per mei 2019 voert HNW een campagne uit in Schelluinen. Daarvoor heeft de gemeente een brief gestuurd en is aan bewoners gevraagd om men een afspraak wil maken met een wooncoach. Ruim 50 mensen hebben om een gesprek met een wooncoach gevraagd.
  De eerste afspraken zijn intussen al gemaakt.

 • Duurzaamheidslening nu ook in Vijfheerenlanden

  Wilt u zonnepanelen of isoleren? Maar moet u daarvoor geld lenen? U kunt nu bij de gemeente de Duurzaamheidslening aanvragen! Met energiebesparende maatregelen bespaart u op uw woonlasten. U woning is aangenamer, comfortabeler en met een lagere energierekening. Energiebesparing zorgt voor minder CO2 en zijn goed zijn voor de waarde van uw woning.
   
  Duurzaamheidslening
  U kunt bij de gemeente geld lenen uit een speciaal fonds om uw eigen woning energiezuinig te maken. De gemeente Vijfheerenlanden werkt hiervoor samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn beheert het speciale fonds voor Duurzaamheidsleningen van de gemeente en verzorgt de financiële afhandeling. De Duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Tot een bedrag van € 7.500 geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. De lening is een annuïteitenlening waarbij u tijdens de gehele looptijd van de lening hetzelfde maandbedrag betaalt en een vast rentepercentage geldt. Het maandbedrag bestaat uit rente en een aflossingsdeel. Aan het einde van de looptijd is de lening geheel afgelost. U weet dus vooraf waar u aan toe bent. De rente vindt u op www.svn.nl/rente. Daarnaast kunt u de lening geheel of gedeeltelijk boetevrij af te lossen met een minimum van € 250.
   
  Meer comfort
  Het gaat om maatregelen voor het installeren, plaatsen of aanbrengen van:
  • Warmtepomp: dit systeem voorziet, net als een cv-installatie, het huis van verwarming en warm water en kan bovendien koelen
  • Zonnepanelen: hiermee wekt u duurzaam elektriciteit op
  • De zonneboiler levert warm water en de met een combi verwarmt u ook het huis
  • Gevelisolatie: dit levert een behoorlijke energiebesparing op. U heeft minder geluidsoverlast en geen koude buitenmuren
  • Dakisolatie: dit levert een grote besparing op, zeker wanneer u de zolder als leefruimte gebruikt en de ruimte wordt verwarmd
  • Vloerisolatie bespaart energie bij gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis
  • Raamisolatie: dit helpt bij een lagere gasrekening en u krijgt een comfortabeler huis
   
  Bespaaradvies
  Wooncoaches van ‘Het Nieuwe Wonen’ geven informatie geven over de duurzaamheidslening en landelijke subsidieregelingen. U kunt een gratis energie bespaaradvies aanvragen via info@hetnieuwewonen.org of via 06-54694937. 
   
  Meer informatie?
  Voor meer informatie over de duurzaamheidslening of voor het aanvragen van de duurzaamheidslening verwijzen wij u graag naar onze website
 • Zorgen over het klimaat? Wooncoaches helpen u om duurzamer te worden

  Het klimaat baart ons zorgen en veel mensen willen weten wat zij zelf kunnen doen. 
   
  Wilt u als eigenaar/bewoner een duurzamer huis en ook comfortabel wonen? Wilt u geld en energie besparen?  Ziet u hiervoor kansen in uw omgeving en wilt samen wat doen met buren of anderen? Wilt u een warmtescan aanvragen om het weglekken van warmte op te sporen? Vraag dan om de wooncoach van Het Nieuwe Wonen via info@hetnieuwewonen.org.
   
  Het Nieuwe Wonen 
  Gemeente Gorinchem maakt Het Nieuwe Wonen beschikbaar voor alle inwoners. 
   
  Een team van wooncoaches staat klaar om bewoners te helpen bij de verduurzaming van de eigen woning. Vrijwillige en kundige wooncoaches helpen huiseigenaren bij vragen over isolatie en zonnepanelen en bij stappen naar gasloos wonen. Wooncoaches zijn onpartijdig en adviseren belangeloos. Een advies van de wooncoach kan de bewoner lagere energiekosten en een duurzamer huis en comfortabeler wonen opleveren. Alle Gorichemers kunnen een persoonlijke afspraak maken voor een keukentafelgesprek met een wooncoach. 
   
  Bent u huurder van Poort6? Dan kunt u ook om een coach vragen.
  Huurders hebben andere vragen dan huiseigenaren. Daarom zijn extra energiecoaches getraind om huurders te helpen met energiebesparing en zuiniger warmtegebruik. 
   
  Aanmelden
  Voor een afspraak met een wooncoach kunt u zich aanmelden Het Nieuwe Wonen, Jan Theunissen via 06 546 94937 of info@hetnieuwewonen.org.
  Tags: